
Calculeaza-ti singur cata energie electrica poti salva cu racirea adiabatica.
Vezi ce economie de energie poti face si cate tone de CO2 poti salva.
Nota:
Rezultatele obtinute au caracter estimativ. Programul de calcul se raporteaza la parametrii tehnici ai unitatilor de racire Breezair TBS/TBSI 580 (adica pentru racirea adiabatica directa), acestea fiind cele mai utilizate in aplicatiile industriale. Numarul de unitati necesare ar putea fi diferit fata de cel rezultat, deoarece sarcina termica a halei este un element important, care se poate evalua numai in urma unei expertize.
Programul va oferi informatii precise in ceea ce priveste comportamentul racirii adiabatice in localitatea dvs. Cu alte cuvinte, veti putea afla cu precizie temperatura cu care ar putea livra aerul o unitate de racire adiabatica Breezair si care ar putea fi consumul lor de apa.
In spatele programului nostru sta o baza de date conectata la date meteo statistice ale ultimilor ani, din site-uri specializate (cum ar fi ASHRAE), de unde preluam informatii legate de temperaturile si umiditatile exterioare in zilele si orele cele mai defavorabile din ultimii ani inregistrate in localitatea aleasa (ziua cea mai calduroasa si ziua cea mai umeda). Veti putea vedea, de pilda, ca o hala de acelasi dimensiuni din Constanta va avea nevoie de mai multe unitati decat una din Alba Iulia, deoarece conditiile exterioare sunt diferite.
In ceea ce priveste economia de energie electrica, instalatia adiabatica rezultata este comparata cu o instalatie bazata pe freon, de aceeasi capacitate frigorifica, cu un EER de 2.5. Reducerea amprentei de carbon (in tone CO2) este calculata prin diferenta de consumuri energetice intre cele doua tehnici de racire (adiabatica vs freon).
Atentie! Pentru a obtine un rezultat corect, toate campurile sunt obligatorii.