Blog

Purificatorul de aer VS Coronavirus

...O scurta analiza asupra  unui subiect controversat. Poate sa ne protejeze un purificator de aer impotriva coronavirusului?

Pandemia de coronavirus a readus purificatorul de aer in topul cautarilor de solutii impotriva raspandirii virusului, deschizand o fereastra de oportunitate de care a putut profita orice comerciant capabil sa promita ca "ofera pietei cel mai bun produs", de cele mai multe ori fara un suport stiintific minim.

Citeste mai mult

Despre confortul termic in halele industriale si despre cum putem scoate elefantul din camera

Desi nu știe nimeni cine a inventat expresia “exista un elefant în cameră”, se pare ca toată lumea intelege ca ea se refera la existenta unei probleme care ar trebui discutată, dar toată lumea o evită.

Ne propunem in acest articol sa vedem cat de mare este de fapt elefantul  in problema confortului termic in halele industriale. 


Citeste mai mult

Purificatorul de aer revine in serviciu

Va mai amintiti purificatoarele de aer care stateau atarnate de tavane prin baruri, cafenele si restaurante si care eliminau fumul de tigara? Chestiile alea paralelipipedice care isi faceau treaba cu atata incapatanare incat au fost poreclite “mancatoare de fum”? Din pacate, dupa interzicerea fumatului, majoritatea le-au considerat inutile si s-au grabit sa le demonteze de pe tavane sau pereti. Acum, administratorii localurilor publice, au de-a face cu o noua provocare:

Gasirea unei solutii de securitate in fata pericolului de infectare cu noul coronavirus!

Paradoxal, acestia pare ca au uitat ca in magazie, in pod sau in garaj, sta prafuita una din cele mai la indemana, mai sigure si mai eficiente dintre ele: purificatorul de aer demontat acum cativa ani! Si nu in ultimul rand, cea mai ieftina, fiind o resursa care exista!

Citeste mai mult

Cum sa obtii temperatura de confort in spatii de productie industriale. Simplu si eficient.

Atingerea confortului termic intr-o hala industriala pare sa nu fie un lucru usor de realizat, cu atat mai mult cu cat instalatiile de racire cunoscute pana acum se bazeaza pe agregate frigorifice care folosesc freon (chillere, rooftop-uri, centrale de tratare, etc) si presupun investitii serioase, iar consumurile lor energetice pot fi de ordinul zecilor sau sutelor de Kwh! 

O astfel de perspectiva ar putea “speria” pe oricine si poate fi o explicatie a faptului ca majoritatea halelor din Romania nu dispun de o instalatie care sa asigure aerul rece pe timpul verii. 

Si atunci? Exista alternative? Ei bine, DA! Cu costuri si consumuri energetice incredibil de mici!

Citeste mai mult

Viruskiller. Un vaccin pentru aerul pe care il respiram … sau cum arata o solutie avansata de purificare si decontaminare a aerului

"Aerul din clădiri este un aer comun: nu este un bun privat, este un bun public. Și trebuie să începem să-l tratăm așa!" spune Shelly Miller– Profesor in ingineria mecanica a mediului la Universitatea din Colorado.

Unul dintre fronturile pe care se duce lupta pentru reducere a infecțiilor cu COVID-19 este cel al spațiilor interioare. Această categorie include restaurante, baruri, spații de lucru, magazine și case, locuri în care se desfășoară o bună parte din viața noastră de zi cu zi și unde trebuie să se acorde prioritate siguranței. Masurile de preventie cunoscute sunt de obicei utilizarea unei măști și asigurarea distanței de siguranță.

Cum se poate evita contaminarea microbiologica si in mod particular cu coronavirus în spații închise? 

Citeste mai mult